(044) 300-25-56

Використання горілки для поліпшення смаку шашлику

Тематика статті
Зміст
Вплив горілки на м'ясо під час приготування шашлику
Секрети маринування м'яса в горілці
Подача страви

Шашлик, приготований у маринаді на основі горілки, здатний здивувати будь-якого гурмана. Використання алкоголю преміум-класу дає можливість по-новому розкрити характеристики страви. Image

Вплив горілки на м'ясо під час приготування шашлику

Горілка покращує текстуру і смак продукту. Алкоголь руйнує жорсткі волокна, особливо в більш щільних шматках м'яса. У результаті воно легше вбирає аромат і смак маринаду, до складу якого входить горілка, спеції, сіль і цибуля. Шашлик буквально тане в роті після приготування. Напій балансує жирність м'яса, покращуючи сприйняття спецій і трав у маринаді. Так інгредієнти суміші розкриваються на повну силу. Використовуйте алкоголь, якщо хочете зберегти внутрішню вологу в м'ясі. За допомогою спирту створюється скоринка, що утримує соки. Це особливо важливо під час смаження шашлику на відкритому вогні, коли продукт схильний до швидкого висихання. Тому краще, щоб у запасі завжди була горілка Гетьман 1 літр - щоб алкоголь не закінчився в найбільш невідповідний момент.

Секрети маринування м'яса в горілці

Маринування вимагає правильного поєднання інгредієнтів і знання тонкощів процесу. Горілка покращує текстуру страви, роблячи її насиченою та м'якою. Використовуйте якісні продукти під час приготування маринаду. М'ясо має бути свіжим, а цибуля - соковитою. Віддайте перевагу класичній горілці без ароматизаторів і добавок, щоб не перебити смак суміші. Почніть із дотримання балансу між кількістю алкоголю та іншими компонентами. На 1 кг м'яса використовуйте не більше 50-60 мл горілки. Цього достатньо, щоб розм'якшити волокна і розкрити аромати спецій. Надлишок напою зіпсує смак шашлику, зробивши його спиртовим. Алкоголь добре поєднується з класичними інгредієнтами. Це можуть бути:

  1. цибуля;
  2. часник;
  3. олія;
  4. спеції; спеції.

 

Цибулевий сік підсилює пом'якшувальний ефект алкогольного напою. Використовуйте сіль і чорний перець, щоб розкрити природний смак м'яса. Сік лимона або оцет додадуть страві легкої кислинки, що надає шашлику освіжаючого відтінку. Напій прискорює процес маринування. У результаті продукт швидше вбирає аромати. Оптимальний час маринування - 4-5 годин. Якщо збільшити цей проміжок, продукт стане більш м'яким і насиченим.

 

Подача страви

Після приготування на відкритому вогні шашлик необхідно правильно подати. Викладіть шампура з м'ясом на велику тарілку, щоб присутні за столом могли вибрати вподобаний. Доповніть страву свіжими овочами. Також їх можна запекти на грилі. Чудовим доповненням до страви вважають петрушку, кріп або кінзу. Вони додадуть їй яскравості та свіжих нот. Використання алкоголю в приготуванні шашлику - оригінальний спосіб зробити традиційну страву приємною та ніжною на смак. Напій, який можна замовити в маркеті алкогольних штук, підходить не тільки для маринування, а й для приготування соусу до страви. Створіть неймовірно м'який шашлик у маринаді на основі горілки, щоб здивувати близьких і друзів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал та дізнавайтесь першими актуальні новини та корисні матеріали про життя Українців в Європі.
Теми